UTBILDNINGSBEVAKNING

Vad innebär utbildningsbevakning?

Känner du igen det här i din utbildning?
– Jag känner mig orättvis behandlad vid rättning av en tentamen
– Jag har fått dåligt bemötande av lärare/föreläsare
– Jag får inte tillräcklig information om kurslitteratur, uppgifter etc.
– Jag har för lite lärarledd föreläsningar
– Min praktikplats håller inte måttet

… då har Du kommit rätt! Vi finns till för att förbättra och öka kvaliteten på Din studietid på Örebro Universitet! Kårsektionen Serum finns till för Dig om du känner att något inte står rätt till under din utbildning eller vill driva frågor som är för svåra att utföra på egen hand. Alla har synpunkter om sin utbildning och det är aldrig försent att yttra sig… det är DU som drar det första kortet!


565051_10151688581709811_443527435_n


Alla synpunkter på dina studier är viktiga!

Ingen fråga eller synpunkt är för liten eller oviktig. Varje fråga eller synpunkt är viktig och påverkar vanligtvis inte endast dig då det troligtvis finns fler som sitter på samma fråga eller upplever en situation på liknande sätt.

Utbildningsbevakning handlar även om det positiva kring din utbildning som t.ex. att berömma en lärare som har lyckats hitta den perfekta balansen mellan föreläsning och diskussion. Så var inte rädd att dela med dig av det goda!

Genom att dela med dig av dina åsikter eller synpunkter kan vi förbättra det som är bra samt uppmuntra till utveckling för att bli bättre. Kom ihåg, det är endast DU som student som har kunskapen om kvalitén av din utbildning!


Hur går jag tillväga med mina synpunkter?

Först och främst ska du kontakta din utbildningsbevakare för ditt programutskott du tillhör (se nedan) om dina synpunkter:

Arbetsterapeutföreningen (ATFÖ): utbildningsbevakare.atfo@gmail.com
Sjuksköterskestuderandesförening (SSFÖ)utbildningsbevakare.ssfo@gmail.com
Biomedicinsk analytiker och audionomföreningen (BA): utbildningsbevakare.audiobio@gmail.com

Ordförande utbildningsbevakare för Instutitionen för Hälsovetenskaper är Rebecka Enarson. Du når henne på följande mail: utbildning@serum.orebrostudentkar.se

Ordförande utbildningsbevakare för Institutionen för Medicinska vetenskaper är Oskar Krakau. Du når honom på följande mail: kakan.krakau@hotmail.com

Allmänna kontaktuppgifter till följande institution som SERUM går under:
Institutionen för hälsovetenskaper: https://www.oru.se/institutioner/halsovetenskaper/kontakt-och-presentation/
Institutionen för medicinska vetenskaper: https://www.oru.se/institutioner/medicinska-vetenskaper/

Vill du besöka oss? Serums sektionsrum hittar du r i Prismahuset i rum p107, under ordinarie öppettider eller när kontorsdörren är öppen. Ordinarie öppettider är 12 till 13 Tis-tors. Välkommen in!

 


Vill du vara med och påverka?

Bli kurs- eller programstudent! Det ska finnas 1-2 sådana per kurs eller program. Representanterna har till uppgift att föra vidare eventuella synpunkter från klassen till oss och vi löser dessa genom att exempelvis prata med kurs- eller programansvarig. Vi för även vidare synpunkter till kåren via utbildningsbevakarrådet.

KOM IHÅG att göra kursutvärderingar som du finner på din studentmail efter varje avslutad kurs, då det är vårt starkaste verktyg att påverka din studietid!

Rebecka Enarsson
utbildning@serum.orebrostudentkar.se