SNOK

Overallkulturen har funnits länge på Örebro universitet, overallens färg beror på vilken kårsektion man tillhör. Serums overaller är gula. Alla är välkomna att vara med i overallkulturen och det finns ett stort antal föreningar som anordnar evenemang och engagerar sig i overallkulturen.

Aktiva föreningar inom ovvekulturen

Bärseback och PUBlicum är två föreningar som anordnar förfest och efterfest varje fredag samt andra fester och sittningar under året.
Örebrew är Örebros reseförening. Det finns flera resor som sker varje termin, dessa kallas för utlandsresor och är en stor del av overallskulturen! Det är andra lärosäten i Sverige som arrangerar utlandsfesterna och bjuder in studenter från andra städer för att festa, leka och ha skoj. På resorna får man träffa många andra studenter och får vänner för livet. Örebro har en egen utlandsfest som heter Tjällossningen och arrangeras på våren.

Overall [ovve] och märken

Märken är något som vi har för att dekorera vår overall, de flesta märken får man genom att delta i olika aktiviteter samt utlandsresor eller genom att byta märken med vänner. Märkena på overallen symboliserar vem du är och vad du har gjort under din studietid. På Serums kontor har vi en del märken man kan köpa (se bilder).

IMG_2599 IMG_2598 IMG_2594

Serums overall kostar 500kr och då får man även 5 valfria märken samt invigning med invigningsmärket. Ovveinvigningen sker en gång per termin.

Ovve regler:

-Innan ovven är invigd får man inte sy eller klistra något på den eller bära den ”ner-cabbat”
– Sektionsmärket ska sitta på höger bröstficka
– Programmärket ska sitta på vänster bröstficka (närmast hjärtat)
– Vill du ha ditt namn på ovven ska det vara på vänster bens framsida
– Vill du skriva ditt program på ovven så ska du göra det på baksidan av höger ben
– Du ska sköta om din ovve som din mest värdefulla ägodel.
– Du ska inte missbruka ovven genom att tala illa om den till andra.
– Du ska inte tvätta din ovve utan att vara i den.
– Du ska inte stjäla andras ovvar, ovvedelar eller märken utan att göra ett motsvarande byte.


Serums Nya OverallsKultur – SNOK

Overallutskottet

SNOK är Serums overallsutskott.  SNOK är ansvariga för overaller, märken och invigningen i Serum De håller även i olika evenemang och sittningar som är till för alla i Serum. Mer information om overaller och evenemang hittar du på vår Facebook.

Tveka inte att höra av er om ni har några frågor!

serumsoverallsutskott@gmail.com